300x225xDe-Benifallet-a-Pinell-11-300x225

Una Via Verda és un itinerari cicloturista i senderista que segueix antigues infraestructures ferroviàries.

El Programa Vies Verdes per tal de condicionar aquestes línies ferroviàries que ja no tenen servei de trens es va iniciar l’any 1993 amb l’objectiu de canviar el tipus de viatger: cicloturistes, caminants i persones amb mobilitat reduïda passen a ser els nous usuaris. El gran avantatge de les Vies Verdes és que garanteixen l’accessibilitat i la universalitat d’usuaris, sense limitacions d’edat o capacitat física.

La nostra Via Verda de la Valdesafan sorgeix a partir de la línia fèrria que havia d’unir La Puebla de Hijar amb Sant Carles de la Ràpita i que mai va fer el recorregut complert. Es tracta d’una via amb una història molt interessant que abarca des del segle XIX fins a la seua desaparició al 1973.

La Via Verda de la Valdesafan habilitada segueix l’antic traçat des de l’estació de Valldealgorfa fins al centre de Tortosa. Es troba dividida en tres trams:

–          la “Vía Verde Aragonesa de la Val de Zafán” en funcionament des del 2006

–          la Via Verda de la Terra Alta habilitada a l’any 2000

–          la Via Verda del Baix Ebre inaugurada al 2006.

La última gran actuació que s’ha realitzat ha estat la rehabilitació del pont del tren a Tortosa, el qual representa poder entrar i sortir del centre de la ciutat sense haver de passar per una via motoritzada>Vía Verde Aragonesa de la Val de Zafán” en funcionamiento desde 2006

– La Vía Verde de la Terra Alta habilitada en 2000

– La Vía Verde del Baix Ebre inaugurada en 2006

Compartir ...Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone

Sobre el autor - ruta10

Benvinguts a RUTA10 Les Torres del Riu