Avui presentem nova ruta: Les Torres del Riu. Estracta d’un recorregut per les dues ribes del riu visitant les antigues torres defensives i de vigilància de l’entrada del riu des del mar.

Quan ens plantegem una nova ruta sempre realitzem diverses proves de la mateixa fins que decidim exactament el trajecte idoni que es puga correspondre amb la idea inicial.

Tot i que en principi podia semblar que unir Tortosa i Amposta era un ruta una mica senzilla i avorrida, la realitat va ser que en la prova definitiva del trajecte les sensacions van ser diferents: les vistes canviants de la vall des de cada torre, els molts canvis entre camins, carreteretes i algun corriolet, els contrastos de paisatge, … ens la van convertir en una ruta que –tot i la seua llargada- ens va resultar molt amena.

i148-1 576_1411645299torre_carrova 01.-Torre-de-la-Carrova_20100324130451

Per destacar alguns punts de la ruta particularment m’agrada el camí que uneix les torres del terme de Campredó, especialment quan penses que estàs a pocs metres de camps d’arròs, pel contrast amb els mateixos. L’altre punt “especial” del recorregut ens va ser la visita a la Torre de la Carrova. Mai l’havíem vist oberta amb el que no vam desaprofitar l’ocasió de descobrir el seu interior gràcies a les explicacions de l’historiador Josep Segarra.

Com a punt a millorar de la ruta cal apuntar que no es pot gaudir massa de la riba del riu, sobretot pel marge dret ja que -tot i poder accedir en alguns punts- tots són camins d’entrada i sortida. Caldria un esforç per part de l’Administració per recuperar la riba del riu, un altre atractiu turístic de primer ordre que tenim desaprofitat en alguns trams (no així en altres com pot ser el Camí de Sirga entre Amposta i l’Illa de Buda).

Compartir ...Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone

Sobre el autor - ruta10

EL “BOOM” DE LA VIA VERDA La reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre